Coever Vastgoed koopt nieuwbouwcomplex in Den Haag

Neherkade Projectontwikkeling heeft een nieuwbouwontwikkeling aan de Neherkade in Den Haag verkocht aan Coever Vastgoed uit Roermond. Het nieuw te bouwen wooncomplex bestaat uit 271 meergezinswoningen op een opvallende plek nabij “De Binckhorst”. Koninklijke VolkerWessels onderneming Van Agtmaal uit Oudenbosch tekende voor de bouw van het ontwerp van Architecten Van Mourik. Voor de constructie is Geelhoed Engineering verantwoordelijk.

 

Rob van der Sterren, managing director Coever Vastgoed: “Deze aankoop is qua rendement/ risicoprofiel een goede aanvulling op onze portefeuille en een mooie stap in onze groeiambitie. Door onze inspraak in het ontwikkelproces kunnen wij een toekomstbestendig en duurzaam project toevoegen, dat wij langjarig zullen exploiteren”. Simone Broens, assetmanager Coever Vastgoed, vult aan: “Wij zijn er na onderzoek van overtuigd een blijvend grote doelgroep te kunnen aanspreken door de huurwoningen te positioneren in een breed huursegment (€ 430 – € 900 per maand). Ruim 30% van de woningen zullen wij toevoegen aan het sociale huursegment. De omgevingsvergunning is aangevraagd en wij kijken uit naar de start van de bouwwerkzaamheden.”

 

Ad Wirken, partner in iDea Compact, de ontwikkelaar en partner in Neherkade Projectontwikkeling: ” Vanaf het eerste ontwerp is dit plan gekenmerkt door haar flexibiliteit en zo was het mogelijk dat het oorspronkelijke plan van 514 zelfstandige studentenwoningen nu door de gewijzigde marktvraag gewijzigd is in 271 woningen voor gedifferentieerde doelgroepen. Niet onbelangrijk hierbij was de positieve medewerking van met name de Gemeente Den Haag en alle overige partijen in dit proces.”

 

Jacco Snepvangers, directeur Koninklijke VolkerWessels onderneming Van Agtmaal: “Met dit project laten we goed zien waar onze kracht ligt; bouwen aan een betere levenskwaliteit. Een goede samenwerking met onze partners en de woonwensen van de toekomstige bewoner staan daarbij centraal. De woningen zullen zeker aan de hoge verwachtingen voldoen.”

 

Coever Vastgoed liet zich bijstaan door o.a. VBC Notarissen (juridisch) en PSVA bouwmanagement & vastgoedadvies (technisch).

1260_TO_perbericht Coever_20171128-min

Sitemap