Coever Vastgoed en aannemersbedrijf P. van Leeuwen tekenen turnkey overeenkomst voor 18 duurzame en levensloopbestendige appartementen in Barendrecht

Op 17 juli 2020 heeft de levering van de Grond plaats gevonden voor de Botter locatie in Barendrecht. In september wordt gestart met de bouw.

 

De totale woningbouwontwikkeling op de Botter locatie bestaat uit 70 appartementen verdeeld over drie complexen gelegen in een parkachtige sfeer. Blok 1 is bestemd voor de koopsector, blok 2 voor de midden huur en vrije huursector en blok 3 is bestemd voor het sociale huursector.

 

De appartementsgebouwen hebben een rustieke en duurzame uitstraling. De gebouwen hebben een gelaagde opbouw van drie tot vijf woonlagen en vormen een eenheid door eenzelfde architectuur. De centrale entrees van de 3 complexen liggen aan een groen hart van volwassen bomen, gezellige zitjes en kleurrijke bloemperken. Het gebied ligt in de luwte en blijft openbaar voor voetgangers en fietsers wat zorgt voor een aangename levendigheid.

 

Coever Vastgoed heeft Blok 2 aangekocht en hiervoor een turnkey overeenkomst gesloten met aannemersbedrijf P. van Leeuwen die het project design-build realiseert. Dit blok bestaat uit 3 woonlagen met 18 levensloopbestendige appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en vormt de entree van de wijk aan De Botter en De Kempenaar.

 

Duurzaamheid is een speerpunt binnen dit project. Er wordt voor blok 2 een “groenverklaring” afgegeven en heeft een EPC van 0,0 door toepassing van een bodemwarmtepomp met koeling, zonnepanelen en mechanische balansventilatie met CO2 sensoren.

 

Aanzicht blok 2 maaiveld niveau

 

Sitemap